23. februar 2024 18:32

Jorgos Kakutis: Veliko interesovanje srpskih turista za Grčku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jorgos Kakutis: Veliko interesovanje srpskih turista za Grčku

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Grčka je jako bitna destinacija za srpske turiste, a to potvrđuje i činjenica da je ta zemlja i partner 45. međunarodnog sajma turizma koji se održava u Beogradu do 25. februara, izjavio je predstavnik Turištičke organizacije Grčke u Srbiji Jorgos Kakutis.

On je Tanjugu kazao da je interesovanje srpskih turista za letovanje u Grčkoj i ove godine veliko i prema njegovim procenama čak i veće nego prošle godine.

"Inflacija je svetski problem, ali mi smo se potrudili da cene turističkih aranžmana u najvećem broju slučajeva ostanu na nivou prošlogodišnjih", rekao je Kakutis.

Kako je istakao, ponuda ima za svačiji džep, od onih cenovno jačih, do onih prihvatljivih najvećem broju građana.

"Mi želimo srpskim turistima, da pored dobro poznatih destinacija na koje oni najčešće dolaze, a to je severni deo naše zemlje, ponudimo i one druge poput Peloponeza", kazao je on.

Naveo je i podatak da svake godine u Grčkoj boravi od 700 do milion turista iz Srbije.

Pod sloganom "Avantura počinje ovde!" na Beogradskom sajmu se od 22. do 25. februara u halama 1, 1A i 4 održava 45. Međunarodni sajam turizma.

Zemlja partner ove najposećenije manifestacije u turizmu u regionu i šire

je Grčka i očekivanja su da će ova saradnja doprineti daljem unapređenju turističkog prometa između dve zemlje.

Na paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke, prisutni su izlagači iz cele zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija, do profesionalnih udruženja.