14. maj 2024 15:33

Humanitarna biznis liga u šahu za pomoć Udruženju "Mali div" 30. maja u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Humanitarna biznis liga u šahu za pomoć Udruženju "Mali div" 30. maja u Beogradu

Foto: TANJUG/PKS/ BOBAN RISTIĆ

BEOGRAD - Humanitarna biznis liga u šahu čiji je cilj prikupljanje novčane pomoći za Udruženje roditelja prevremeno rođene dece "Mali div" biće održana 30. maja.

Ideja trke koju organizuju Privredna komora Srbije (PKS), Šahovski savez Beograda i izdavačka kuća "Klett" jeste da se okupi što veći broj kompanija, preduzetnika, državnih institucija, porodičnih firmi, mikro, malih i srednjih preduzeća u ovoj humanitarnoj akciji, saopštio je "Klett".

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić pozvala je sve zaunteresovane da se priključe i daju doprinos.

"Dobrodošli su svi oni koji žele da podrže jednu ovako sjajnu inicijativu i značajnu humanitarnu aktivnost", rekla je Simanićeva.

Izvršni direktor Šahovskog saveza Beoograda Vladimir Šakotić rekao je da se takmičenje se igra u sedam kola, po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 10 minuta po igraču za celu partiju i pet sekundi za svaki odigran potez, dodaje se u saopštenju.

"Ekipa se sastoji od četiri člana, uz moguće dve rezerve, a mi smo omogućili da svaka ekipa ima pravo na jednog gosta koji će biti maksimalno sa titulom majstorskog kandidata", rekao je Šakotić.

Direktorka izdavačke kuće "Klett" Gordana Knežević Orlić, istakla je da će ta kuća u godini u kojoj proslavlja 20 godina postojanja podržavati sve aktivnosti koje neguju vrednosti za koje se i sami zalažu, dodaje se u sapštenju.

"Ovih nekoliko meseci saradnje sa Šahovskim savezom Beograda pokazalo je da smo animirali veliki broj dece, a takmičenja su bila izuzetno dobro posećena, što nas je inspirisalo da pokrenemo i Humanitarnu biznis ligu. Ideja je da se ona održava dva puta godišnje -u jesen i na proleće", rekla je Knežević Orlić.

Dodala da je svako jedanaesto dete u Srbiji prevremeno rođeno i da je pomoć koju roditelji dobiju na samom početku izuzetno značajna za razvoj prevremeno rođenih beba.