19. jun 2024 13:48

Potpisano 45 novih ugovora za razvoj poljoprivrede u borskim selima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisano 45 novih ugovora za razvoj poljoprivrede u borskim selima

Foto: Shutterstock.com/nBhutinat, ilustracija

BOR  - Grad Bor je izdvojio 4,5 miliona dinara za podsticajne mere u poljoprivredi, pa je tako potpisano 45 ugovora sa poljoprivrednicima iz borskih sela koji će subvencije iskoristiti za kupovinu opreme - mašina za zaštitu bilja, kosačica ali i ograde oko višegodišnjih zasada ili voćnjaka.

Među poljoprivrednicima koji su juče potpisali ove ugovore, najveće interesovanje je bilo za kupovinu kosačica, mašina za skidanje useva i obradu zemlje, navodi se na sajtu Gradske uprave Bora.

Član Gradskog veća Ljubiša Repeđić rekao je da s obzirom da ove godine vlada veliko interesovanje za subvencije, rebalansom će biti izdvojeno dodatnih osam miliona dinara.

Zamenik gadonačelnika Milivoje Janošević istakao je da video zadovoljstvo na licima poljoprivrednika i dodao da Grad Bor ulaže veliki napor kako bi se izjednačio život na selu i u gradu.

"Odeljenje za poljoprivredu odlično radi svoj posao. Svi smo zadovoljni odzivom naših sugrađana jer je ovo pokazatelj da smo svi dobro uradili posao, da podjednako mislimo kako na grad tako i na naša sela", rekao je Janošević.

Sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, na teritoriji grada Bora, imaju pravo da se prijave na raspisan konkurs a sve dodatne informacije ili eventualnu pomoć, poljoprivrednici se mogu obratiti Odeljenju za poljoprivredu i društvene delatnosti pri Gradskoj upravi.