4. jul 2024 15:49

Momirović: Priča o zabrani izvoza ulja nekorektan i nizak napad

Izvor: TANJUG

podeli vest

Momirović: Priča o zabrani izvoza ulja nekorektan i nizak napad

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je priča o zabrani izvoza ulja iz Srbije u Crnu Goru, izuzetno nekorektan i nizak napad u kontinuitetu i da se nada da će biti poslednji.

"Nema nikakve zabrane izvoza ulja u Crnu Goru i crnogorski ministar ekonomskog razvoja Niku Đelošaju to dobro zna", rekao je on.

Momirović je kazao za Pink da ministarstvo vodi računa o našem tržištu, odnosno o tome da nam rezerve budu popunjene i da snabdevanje bude redovno za naše građane, jer kako je dodao, ima obaveze prema građanima.

"Proverio sam i obavestio ministra Đelošaja vezano za trgovinu uljem, nema nikakvih problema i nadam se da će oni na kraju krajeva prihvatiti da se Srbija ne vraća u prošlost, već da snažno, jača, kako svoje ekonomske, a onda i političke potencijale. Ekonomija je najvažnija, to bi ministar Đelošaj morao da zna", rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, Srbija štiti svoje interese, svoju ekonomiju, pre svega svoje poljoprivrednike i tako će se ponašati i u budućnosti.