8. jun 2023 11:06

Ministarka kulture Maja Gojković pozvala predstavnike Nezavisne kulturne scene Srbije na razgovor 9. juna

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka kulture Maja Gojković pozvala predstavnike Nezavisne kulturne scene Srbije na razgovor 9. juna

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković pozvala je predstavnike Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije na sastanak i otvoreni razgovor u petak, 9. juna o temama koje su naveli u svom proglasu.

Ministarstvo kulture naglašava da je uvek spremno na konstruktivan pristup i dijalog sa pojedincima i organizacijama koje deluju na polju kulture.

Ministarstvo je otvoreno i za razgovor o dodatnom unapređenju konkursnih procedura i optimizaciju njihovog trajanja, kao i za sva druga pitanja od značaja za unapređenje rada umetnika u našoj zemlji.

Podsetmo, Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) saopštila je ove nedelje da je Ministarstvo kulture Srbije objavilo nedavno rezultate konkursa kojima su potvrdili potpuni izostanak "brige, kompetencija i znanja o sektoru kulture, te potpune nespremnosti za dijalog sa umetnicima i kulturnim radnicima, koje navodno zastupaju".

NKSS zato je pozvao sve umetnice i kulturne radnike na protestni skup i otvoreni forum ispred Ministarstva kulture danas u 12 sati.