21. jun 2023 14:05

Filmski festival u Ravnom Selu sutra otvara film "Indigo kristal"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Filmski festival u Ravnom Selu sutra otvara film "Indigo kristal"

Foto: Vladimir Milivojević Boogie

RAVNO SELO - Šesti filmski festival "Ravno Selo" svečano će otvoriti 22. juna (20:00) koncert filmske muzike i potom ostvarenje "Indigo kristal" reditelja Luke Mihailovića, saopštili su danas organizatori.

Na otvaranju festivala u bačvanskom mestu Ravno Selo, domaće i strane filmske hitove izvodiće glumci i pevači Miona Marković, Sanja Kerkez, Milica Burazer, Vanja Milačić, Nikola Šurbanović i Luka Maraš, kaže se u saopštenju.

Pratiće ih Zrenjaninski filharmoničari pod dirigentom Mikicom Jevtićem.

Iz "Ravno Selo" festivala je najavljeno da će tokom četiri dana biti prikazano više od 40 filmova u četiri programske celine, odnosno deset filmova u glavnom programu, devet u dokumentarnom, 11 filmova u studentskom i deset u srednjoškolskom programu.

Festival dodeljuje pet nagrada u pet kategorija, a stručni žiri čine glumica MIlica Tomašević, dramaturg Kosta Peševski i reditelj Sali Saliji.

U žiriju publike su organizatorka kulturnih dešavanja Maja Maraš, sekretar mesne zajednice Ravno Selo Vuk Jevtović i predsednica Skupštine opštine Vrbas Sanja Žigić.

Filmski kritičar Dejan Dabić je predsednik jednočlanog žirija dokumentarnog programa „Kratkih 100 minuta”, a docent Fakulteta dramskih umetnosti Beograd Ognjen Rakčević je predsednik jednočlanog žirija selekcije studentskog filma.