26. avgust 2023 09:15

Održana premijera domaće TV serije "Tunel" u Smederevu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održana premijera domaće TV serije "Tunel" u Smederevu

Foto: Dunav Film Fest/Filip Olćan

SMEDEREVO - Svečana premijera nove domaće televizijske serije "Tunel", uz prisustvo dela autorske i glumačke ekipe, održana je večeras u Smederevu, u selekciji 6. Dunav Film Festa.

Prve dve epizode krimi serije reditelja Petra Ristovskog izazvale su veliko interesovanje publike u Malom gradu Smederevske tvrđave.

"Veliko mi je uzbudjenje večeras, jer je prošlo sedam godina od početne ideje za ovu seriju, od kako smo razvijali scenario", obratio se publici režiser Petar Ristovski pre projekcije.

On se zahvalio svojoj porodici, svim glumcima u kriminalističkoj seriji od 12 epizoda i posebno Ministarstvu unutrašnjih poslova na velikoj pomoći pri realizaciji projekta.

"Tako u seriji možete videti kako funkcioniše jedan specifičan tim za pregovore u policiji. Dolazili smo do mnogih materijala prilikom istraživanja i zato je u "Tunelu" sve zaista autentično. Imam nekako utisak da će vam se svideti naša serija", istakao je Petar Ristovski.

Novi serijal je realizovan u koprodukciji kompanije Telekom Srbija i kuće "Zillion Film" u vlasništvu glumca Lazara Ristovskog, istovremeno i direktora serije.

Idejni tvorac i selektor Dunav Film Festa Igor Stanković je večeras naglasio da je uveliko trend u svetu postao da se na filmskim festivalima kao u Kanu ili Veneciji prikazuju i TV serije, tako da i festival u Smederevu prati taj koncept.

Nakon projekcije publici se poklonio deo ekipe serije kao što su glavni glumci Minja Peković i Jovan Belobrković u ulogama mladih pregovarača u policijskom timu.

Priča serije prati rad i privatne živote grupe za pregovore MUP-a Srbije, koja kroz svaku epizodu ima pred sobom novog potencijalnog počinioca zločina kome pokušavaju da pomognu.

Prve dve epizode "Tunela" su predstavile gotovo dokumentaristički pristup vrlo napetih slučajeva čije je razrešenje neizvesno.

Gledaoci će u seriji iz 12 nastavaka pratiti jedinicu čiji je glavni zadatak rešavanje zločina pre nego što se oni dese.

Junaci spašavaju nesrećne ljude iz bezizlaznih situacija, kada im je svest do te mere sužena kao da se nalaze u mračnom tunelu svog uma iz koga ne mogu da izađu, odatle i naziv serije.

Režiser Petar Ristovski, poznat po istorijskim filmovima i serijama “Kralj Petar I” i “Bilo jednom u Srbiji”, ovde se okrenuo sasvim novom žanru, savremenoj policijskoj krimi priči i psihološkom trileru. U sporednim ulogama igraju i njegovi roditelji Lazar i Danica Ristovski.

Scenario je napisan na osnovu autentičnih policijskih izveštaja i intervjua sa pregovaračima i inspektorima koji su učestvovali u pregovorima na slučajevima kroz seriju.

Sve je inspirisano stvarnim ličnostima, krizama i situacijama sa taocima koje su se desile u Srbiji u proteklih 20 godina.

Osim navedenih glumaca, u seriji "Tunel" igraju još - Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić, Miloš Đorđević, Zoran Cvijanović, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Sergej Trifunović, Nebojša Dugalić, i drugi.