31. oktobar 2023 15:46

Film "Sunce mamino" Koste Đorđevića biće premijerno prikazan 5. novembra u Talinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film "Sunce mamino" Koste Đorđevića biće premijerno prikazan 5. novembra u Talinu

Foto: MCF MegaComFilm

BEOGRAD - Film reditelja i scenariste Koste Đorđevića "Sunce mamino" imaće svetsku premijeru 5. novembra na "Blek najts" (Black Nights) film festival u estonskom glavnom gradu Talinu, najavili su danas producenti.

Đorđevićeva priča o sedamnaestogodišnjaku Relji koji organizuje sahranu svoje bake kada shvati da je to način da smuva devojku, biće prikazana u okviru "JustFilm" takmičarskog programa omladinskog filma u Talinu, a uskoro stiže i u naše bioskope, kaže se u soapštenju.

"Kako to obično biva u životu i na filmu, njegovi postupci dovešće do neočekivanog razvoja situacije, pa će na kraju umesto da osvoji devojku, konačno uspostaviti emotivan odnos sa svojom mamom", naveo je Đorđević.

Izrazivši uverenje da nam je danas "svima baš ovakav kraj potreban", Đorđević je dodao da je "domaća publika željna ovakvog filma".

U novom filmu reditelja "Skidanje“ i "Reži", glavna uloga Relje poverena je mladom glumcu Pavlu Čemerikiću, a u ostalim ulogama su Denis Murić, Alisa Radaković i Pavle Mensur, kao i Branka Katić, Dubravka Kovjanić i Draginja Voganjac.

Hrvatski elektro pop sastav Niplpipl (Nipple People) za film je snimio pesmu "Ti i ja“, a "Sunce mamino" je srpsko-hrvatska koprodukcija, koju su radile Kinematografska kuća i koproducenti Marinis medija.