10. novembar 2023 13:33

Počelo snimanje filma "Yugo Florida" u režiji Vladimira Tagića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počelo snimanje filma "Yugo Florida" u režiji Vladimira Tagića

Foto: Sense Production

BEOGRAD - Reditelj Vladimir Tagić počeo je snimanje filma "Yugo Florida“ sa Andrijom Kuzmanovićem u glavnoj ulozi, saopštili su danas producenti.

Scenario za priču o putovanju oca i sina starim automobilom na kome se konačno upoznaju, Tagić je napisao sa Milanom Ramšakom Markovićem, a film se snima tokom novembra u Beogradu i Mladenovicu, kaže se u saopštenju.

Tagić je prethodno radio seriju "Jutro će promeniti sve", a u njegovom prvom filmu igraju pored Kuzmanovića i Nikola Pejaković, Hana Selimović, Jovana Stojiljković, Snježana Sinovčić Šiškov i drugi.

"Emotivna priča prožeta lakoćom, duhovitošću i bez i malo patetike, govori o krhkosti ljudskog život, potrebi za bliskošću i smislom, a ujedno oslikava aktuelne društvene okolnosti i izazove sa kojima se svi susrećemo", naveli su producenti.

Film se realizuje u koprodukciji Sens prodakšn (Sense Production) iz Srbije, Adrijatik vesterna (Adriatic Western) iz Crne Gore, Eklektike (Eclectica) iz Hrvatske i Kontrast films (Contrast Films) iz Bugarske, finansiran je i kroz pan evropske fondove Kreativna Evropa MEDIA i Euroimaž (Eurimages).