2. februar 2024 13:52

Film "Ferari" sa Penelope Kruz i Adamom Drajverom premijerno prikazan u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film "Ferari" sa Penelope Kruz i Adamom Drajverom premijerno prikazan u Beogradu

Foto: CineStar, promo

BEOGRAD - Najnovije ostvarenje Majkla Mana, biografski film sezone "Ferari" premijerno je prikazan sinoć u bioskopu CineStar Ada Mall u Beogradu, saopštili su ditributeri.

Pre projekcije publika je imala priliku da vidi fascinantnu izložbu Ferrari vozila na poslednjem spratu Ada Malla, gde su uživo predstavljeni modeli SF90, Roma, F430 Spider, FF, 458 Italia Spider.

Ovaj događaj se poklopio sa značajnom najavom da će slavni vozač Formule 1, Luis Hamilton, nakon 11 godina, preći upravo u Ferari!

Premijeri su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života, među kojima su bili glumci Stevan Piale, Tamara Radovanović, Luka Raco, Tiana Upčeva, istaknuti predstavnici sveta automobilizma Nemanja Petošević, Nemanja Milovanović, Čedomir Brkić, Mladen Alvirović...

Film "Ferari" predstavlja uzbudljivu priču o italijanskom proizvođaču trkačkih automobila i preduzetniku Encu Ferariju, istražujući njegove profesionalne i lične izazove.

U glavnim ulogama su Adam Drajver i Penelope Kruz.

Radnja filma smeštena je 1957. godine, nakon spektakularnog događaja Formule 1, gde se Enco Ferari (Adam Drajver), osnivač poznatog svetskog brenda automobila, suočava s teškoćama na poslovnom i ličnom planu.

Bankrot preti fabrici koju je izgradio s suprugom Laurom (oskarovka Penelope Kruz) deset godina ranije.

Njihov nestabilan brak je narušen gubitkom sina Dina godinu dana pre.

U isto vreme, Ferari se bori na privatnom planu oko priznanja svog sina Pjera, koji potiče iz veze s Linom Lardi (Šejlin Vudli).

Dok se Ferari suočava s izazovima, strast njegovih vozača za pobedom ih gura na ivicu u opasnu legendarnu trku izdržljivosti "Mille Miglia" (Hiljadu milja), koja vodi od Breše do Rima i nazad.