14. jun 2024 12:12

Festival vrhunske gastronomije GastroFest 15. i 16. juna u Dorćol Platzu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Festival vrhunske gastronomije GastroFest 15. i 16. juna u Dorćol Platzu

Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ

BEOGRAD  - GastroFest, sinonim za vrhunsku gastronomiju, autentične ukuse i neprevaziđenu energiju, biće održan u Beogradu 15. i 16. juna na Dorćol Platzu, najavili su organizatori.

Humus od organskih leblebija i marinirani grilovani smuđ samo su delić menija na GastroFestu.

Ovogodišnji GastroFest Beograd donosi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kulinarske umetnosti, s fokusom na edukaciju, degustaciju i zabavu.

U subotu, 15. juna, od 13 sati, posetioci će imati priliku da učestvuju u fascinantnim gastro panelima koji će rasvetliti aktuelne teme poput "Kako rade komšije", predstavljene od strane mađarskih majstora kuhinje, Hernyak Laslo i Ruprecht Laslo, kao i panel "Da li je burger pojeo pljeskavicu" koji će moderirati Pavle Branković Paqito i Slobodan Radeta.

Ovi paneli će produbiti razumevanje kulinarstva i izazvati razmišljanje o aktuelnim trendovima u gastronomiji.

Za one željne praktičnog znanja, GastroFest Beograd pripremio je niz gastro radionica koje će se održati tokom dva dana festivala.

U subotu, 15. juna posetici festivala imaće priliku da nauče kako se spremaju stejkovi, ćevapi, somuni, povrće, piletina, a 16. juna, kako nastaje savršena napolitanska pica.

Radionice će držati majstori Kompot - Centra za delikatesna istraživanja i pizza majstor Pelle.

Za naše najmlađe posetioce, GastroFest Beograd pripremio je poseban program na "Ostrvu osmeha", sa ekološkim radionicama, pozorišnim predstavama, crtanje lica i mnogo toga, kako bi i najmlađi uživali u čarima gastronomije.

Muzički program festivala će u subotu započeti Gastro Matineom od 15 do 20 sati uz DJ Rebel B, a nastaviti se uz zarazne latino ritmove DJ Tito Garmendia.

Nedeljno popodne biće ispunjeno zvucima disko hausa sa Happy Days Crew, dok će veče biti obojeno melodijama Brazila koje će doneti O Bato bend.

GastroFest Beograd ima za cilj da poveže visoku gastronomiju sa lokalnim proizvođačima namirnica, te vas pozivamo da se pridružite i uživate u širokoj ponudi specijaliteta pripremljenih sa pažljivo odabranim, lokalno proizvedenim sastojcima.