23. avgust 2024 11:13

"No Borders Orchestra" nastupa u Novom Sadu 6. septembra

Izvor: TANJUG

podeli vest

"No Borders Orchestra" nastupa u Novom Sadu 6. septembra

Foto: PROMO

NOVI SAD - "No Borders Orchestra", vrhunski ansambl muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, održaće koncert 6. septembra sa početkom u 20 časova u Sinagogi u Novom Sadu u okviru svoje turneje Turning Point.

Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku za uživanje u vrhunskoj muzici koja spaja umetnost i društvenu odgovornost.

"No Borders Orchestra" (NBO), koji već deceniju kroz muziku prevazilazi etničke, verske i nacionalne razlike, poziva publiku da se priključi ovom umetničkom putovanju koje istražuje ključne društvene i estetske prekretnice u istoriji i savremenom svetu.

Turning Point je projekat osmišljen da nas podstakne na promišljanje o trenutnoj društvenoj situaciji i izazovima sa kojima se suočavamo.

Koncert u Novosadskoj Sinagogi predstavlja deo šire turneje koja se oslanja na neka od najznačajnijih i najlepših dela komponovana za gudacki ansambl, dela Arnolda Šenberga, Riharda Štrausa i Gustava Malera, dok će program uključivati i premijerna izvodjenja četiri nova dela vodećih mladjih regionalnih kompozitora.

Publika će imati priliku da čuje kompozicije Nine Perović (Crna Gora), Davora Branimira Vinczea (Hrvatska), Darije Andovske (Severna Makedonija) i Marka Nikodijevića (Srbija).

Turning Point, odnosno Prekretnica je apel za delovanje i jedinstvo u okončanju sukoba u svetu, kao i u borbi protiv sve dubljih društvenih nejednakosti i klimatskih promena.

Kroz vrhunsku muziku, NBO nas podseća da je moguće prevazići razlike i stvoriti bolji svet. Ovaj koncert u Novom Sadu pruža priliku da publika doživi snažnu umetničku poruku, koja nas vodi ka civilizaciji zasnovanoj na miru, razumevanju i zajedničkom delovanju.

No Borders Orchestra, ekskluzivno pod ugovorom sa Universal Music, nastavlja da osvaja publiku širom sveta.

Njihov prvi album "The Opening", izdat pod etiketom Deutsche Grammophon, najznačajnijeg brenda za klasičnu muziku u svetu, otvorio je vrata međunarodnim priznanjima, a novi projekti su već u pripremi.

Koncert su podržali: Sigrid Rausing Trust, Evropski fond za Balkan i Austrijski kulturni forum.