10. maj 2023 10:49

Sarajevska grupa “Divanhana” odložila koncerte u Srbiji za jun

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sarajevska grupa “Divanhana” odložila koncerte u Srbiji za jun

Foto: Shutterstock.com/Gino Santa Maria, ilustracija

BEOGRAD – Sarajevska grupa “Divanhana”, koja je krajem aktuelne sedmice trebalo da održi koncerte u Beogradu, Zrenjaninu i Velikoj Plani, u dogovoru sa svim organizatorima pomerila je svoje nastupe za sredinu juna.

Tragični događaji – masovna ubistva, koji su protekle nedelje uzdrmali ljude u Srbiji, a i širom regiona, razlog su zbog kojih se odlažu mnogi kulturni događaji u zemlji, tako da se i ova regionalna grupa priključila tom nizu.

Tuga, bol i neverica su i dalje dominantno osećanje sa kojim se narod suočava u našoj zemlji i to je razlog zbog koga je ova popularna neosevdah grupa odlučila da je primerenije ostaviti sve koncerte za sledeći mesec.

„Dugo smo čekali i na koncert u Beogradu i promociju našeg albuma „Zavrzlama“. Svaka proba je bila ispunjena radošću. Ali kako sa bine isijavati radost, u ova vremena kad je ova strašna tragedija koja je unesrećila i zgrozila toliki broj ljudi. Čak i oni koji nisu direktno pogođeni saosećaju i misli su im uz one koji su izgubili svoje najdraže“, poručuju članovi benda “Divanhana”.

Koncert u Beogradu u Mts Dvorani sa 12. maja se pomera za 17. jun, a pre toga će biti održani koncerti u Zrenjaninu i Velikoj Plani.

Publika će uskoro biti obaveštena o tačnim terminima za održavanje ova dva koncerta.

Svakako, karte kupljene za koncert 12. maja u Mts Dvorani i 13. maja u Dvorani Kulturnog centra u Zrenjaninu važiće i za nastupe u junu, saopštili su organizatori.

Grupa “Divanhana” se zahvaljuje svojoj publici na razumevanju i podršci.