4. oktobar 2023 14:43

Nagrada "Stevan Mokranjac" uručena Tatjani Milošević Mijanović

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nagrada "Stevan Mokranjac" uručena Tatjani Milošević Mijanović

Foto: Bojan Zivojinovic

BEOGRAD - Nagrada "Stevan Mokranjac" uručena je Tatjani Milošević Mijanović na otvaranju 32. Međunarodne tribine kompozitora u Studentskom kulturnom centru (SKC) Beograda, saopštili su danas organizatori.

Redovna profesorka kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti Milošević Mijanović je u utorak primila priznanje za kompozitorsko ostvarenje premijerno izvedeno delo u prethodnoj godini za delo "Tri pesme o nama“ za mecosopran i kamerni orkestar.

Kako je najavljeno, na “Tribini o Tribini” o nagrađenoj kompoziciji 7. oktobra (19:00) u Maloj sali Kolarčeve zadužbine razgovaraće sa Milošević Mijanović muzikološkinja Ivana Miladinović Prica.

Festival savremene muzike Međunarodna tribina kompozitora otvorena je u SKC-u koncertom ansambla Gradilište i nastupom pijanistkinje Nade Kolundžije.

Tribina kompozitora traje do 7. oktobra a programi se uz besplatan ulaz održavaju u SKC-u, dvorani AKUD "Lola“ i Kolarčevoj zadužbini.

Publika ima priliku da čuje dela koja predstavljaju pregled najnovijih ostvarenja domaćih stvaralaca uz izbor reprezentativnih primera savremene muzike širom sveta.

Osnivač i izvršni producent je Udruženje kompozitora Srbije, a podršku su dali Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije, Ministarstvo kulture Srbije, Grad Beograd i Opština Vračar.