6. decembar 2023 14:06

Hor "Singers United" nastupa 11. decembra u Italijanskom institutu za kulturu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hor "Singers United" nastupa 11. decembra u Italijanskom institutu za kulturu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Međunarodni hor "Singers United" održaće božićni koncert "Zrak svetlosti" 11. decembra u sali Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, najavili su organizatori.

Hor je osnovan marta 2018. godine i okuplja ljubitelje muzike iz deset zemalja.

Učesnicima iz Srbije priključili su se predstavnici međunarodne zajednice u Beogradu. Osnivač hora i dirigent je maestro Katarina Milošević.

Pevači koji će nastupiti na koncertu imaju veliko muzičko iskustvo i pevali su u renomiranim horovima kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Korepetitor je maestro Tijana Gnjatović, gost koncerta biće finski hor "SEURA".

Repertoar hora uključuje klasične i kompozicije iz doba renesanse i baroka, kao i tradicionalne i savremene pesme na više jezika. Na predstojećem koncertu hor će pevati na srpskom, engleskom, italijanskom, svahiliju, norveškom i hebrejskom jeziku.

Ulaz je slobodan ali će se koncert održati u humanitarne svrhe.

Organizatori hora "Singers United" će sakupljena sredstva donirati udruženju "Deca bez granica", nevladinom i neprofitnom udruženju roditelja čiji je cilj da pomogne deci sa poremećajem iz spektra autizma i sa intelektualnim teškoćama da ostvare sve svoje potencijale.