16. maj 2024 16:51

Marcin za Tanjug: Večeras sviramo klasiku, latino ritmove, moderni zvuk...

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marcin za Tanjug: Večeras sviramo klasiku, latino ritmove, moderni zvuk...

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Nakon rasprodatih koncerata i ogromnog uspeha njegovih turneja po Americi, Japanu, Kanadi i Evropi, nova svetska gitarska zvezda Marcin nastupiće večeras u beogradskoj Mts Dvorani u okviru programa 25. Guitar Art Festivala, a mladi Poljak specijalno za Tanjug kaže će zajedno sa bendom svirati finu muzičku mešavinu klasike, latino ritmova i modernog zvuka.

Marcin je gitarista, kompozitor i umetnik koji izbegava krute okvire i stvara potpuno novu definiciju gitarske muzike.

On kombinuje najpoznatije klasične aranžmane, obrade savremenih pesama i svoje autorske kompozicije.

Vodi publiku kroz muzičko putovanje od Betovenove Pete simfonije, preko Kašmira Led Zepelina, do virtuoznih originalnih kompozicija.

"Uvek donosim originalnost u pristupu istrumentu pred publiku. To mi je najvažnije. Trudim se da publici ponudim nešto novo. Nešto sveže...Publika će večeras imati prilike da čuje finu muzičku mešavinu klasike, latino ritmova i modernog zvuka. Srećan sam što će mi se na sceni Mts dvorane pridružiti moj bend iz Poljske" kaže Marcin i dodaje da je sa 15 godina odlučio da izađe iz klasičnog okvira predstavljanja klasične muzike.

Kako naglašava njegovi nastupi bili su bliži koreografiji pop zvezda.

"Spotovi na početku moje karijere bili su dizajnirani u pop maniru i verujem da sam na taj način zainteresovao mlade ljude širom sveta za moju muziku. Broj ljudi koji prate moju muziku na internetu je sve veći i verujem da je iskren odnos muzičara prema sopstvenom karakteru ključ njegove popularnosti" kazao je Marcin.

Mladi gitarista je poznat po posebnom odnosu prema istrumentu.

"Bilo mi je prilično dosadno na na letovanju kada sam imao 10 godina, pa me je otac prijavio na časove klasične gitare. Bila je to prva aktivnost u mom životu u kojoj sam se osećao posebno. Sve što sam radio do tada, nije me pokrenulo kao učenje sviranja gitare. Osetio sam se posebno...Odmah sam stvorio sopstveni stil sviranja gitare koji je za mene skroz prirodan. On je nekad kontroverzan ljudima koji su naučeni na klasičnu interpretaciju gitare" kazao je Marcin.

Njegov nastup na Gitar Art Festivalu biće kako kaže, posebna atrakcija.

"Za šik festival kakav je GAF moramo da sviramo i šik koncert. Ponosan sam što sam deo ovako modernog festivala. Atmosfera i energija festivala mi prijaju i baš se radujem večerašnjem koncertu" rekao je Marcin.