29. maj 2024 23:19

Koncert posvećen španskoj sarsueli održan u Narodnom pozorištu u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Koncert posvećen španskoj sarsueli održan u Narodnom pozorištu u Beogradu

Foto: Koncert posvećen španskoj sarsueli održan u Narodnom pozorištu u Beogradu

BEOGRAD - Koncert pod dirigentskom palicom maestra Olivera Dijasa, posvećen španskoj sarsueli, jedinstvenoj muzičko-scenskoj formi nastaloj u Madridu sredinom 17. veka, održan je večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pre početka koncerta ambasador Španije u Srbiji Huan Hose Sans Aparicio izjavio je za Tanjug da Srbija i Španija imaju odličnu političku saradnju, ali da uvek postoji prostor za razvoj, posebno u oblasti kulture.

“Pokušavamo da promovišemo špansku kulturu ovde u Srbiji, počevši od Beograda, kroz saradnju između institucija ove dve zemlje. Večeras imamo odličan pokazatelj španske kulture, imamo sarsuela koncert koji je organizovan pomoću španske ambasade i prelepog Narodnog pozorišta. Imamo odlične španske i srpske izvođače i verujem da će publika uživati”, dodao je Sans Aparicio.

Na koncertu španske muzike sa arijama i duetima iz repertoara lirsko-dramskog žanra sarsuele, nastupili su i svetski poznat tenor Hose Luis Sola i bariton Anhel Odena.

Njima su se na sceni pridružili i solistkinja Opere, sopran Aleksandra Stamenković i Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu.

Publika je imala priliku da uživa u koncertu jedinstvenog španskog muzičkog žanra koji je nastao u Madridu sredinom 17. veka.