21. oktobar 2023 15:47

Banja Luka: Grujičić oduševljena idejnim rešenjem i projektom ZTC Mlječanica

Izvor: TANJUG

podeli vest

Banja Luka: Grujičić oduševljena idejnim rešenjem i projektom ZTC Mlječanica

Foto: TANJUG/SRNA/BORISLAV ZDRINJA

KOZARSKA DUBICA - Ministarka zdravstva Srbije Danica Grujičić izjavila je danas da je oduševljena idejnim rešenjem i celim projektom izgradnje Zdravstveno-turističkog centra Mlječanica, koji, kako je rekla, ima sjajan tim lekara i najsavremenije opremljeni dijagnostički centar, poluintenzivnu negu i sale za terapije.

"Izražavam oduševljenje i veliku zahvalnost rukovodstvu Banje Mlječanica, vrhu Republike Srpske i predsedniku RS Miloradu Dodiku, što su prepoznali koliko je značajan ovakav jedan centar za kraj koji već ima svoja prirodna bogatstva", izjavila je Grujičićeva novinarima u Kozarskoj Dubici, prenosi Srna.

Grujičićeva je podsetila da su Kozara i Potkozarje mnogo stradali u prošlosti, ali da je Kozara uvek štitila nemoćne, kao i da ovaj kraj i danas ima velika prirodna bogatstva i mitsku lokaciju.

"Ljudi su ovde imali dovoljno uma da naprave terapijski deo za pacijente, ali i komercijalni deo za ljude koji žele da dođu da poprave svoje zdravlje. Mojim kolegama želim da ipak imaju što manje pacijenata, a više komercijalnih usluga", rekla je Grujičićeva i istakla da je u Mlječanici zaposlen i ogroman broj mladih stručnih ljudi.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Banje Mlječanica Darko Banjac i ministarka zdravstva Srbije Danica Grujičić otvorili su u ovoj banji i nove objekte hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalove.

U toj zdravstvenoj ustanovi prošle godine otvoren je novi dijagnostički centar i objekat poluintenzivne nege.

Sledi izgradnja turističko-rekreativnog centra višestruke namene u okviru projekta izgradnje najmodernijeg zdravstveno-turističkog kompleksa u BiH, koji će uz podršku predsednika i vlade Republike Srpske u Mlječanici biti realizovani do početka 2025. godine, prenela je ranije RTRS.