23. avgust 2024 11:52

Dodik odlikovao komandanta Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenada Nedića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik odlikovao komandanta Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenada Nedića

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas Orden časti sa srebrnim zracima komandantu Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenadu Nediću za lična dostignuća, priznat javni rad i rezultate koji doprinose opštem napretku i učvršćivanju prijateljskih odnosa između Srbije i Srpske.

Dodik je rekao da Srpskoj znači podrška koja je pružena i saradnja sa Helikopterskim servisom Republike Srpske.

"Hteo sam nakon ovih događaja u Hercegovini da vam čestitam i zahvalim za ono šta ste uradili. Obezbedili da šteta bude manja uz veliku humanost žrtvujući svoje živote. Pored svih peripetija koje su sastavni deo BiH, brzo ste jelovali", rekao je Dodik.

Dodela je upriličena u Palati Republike na prijemu za pripadnike ove jedinice i Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji su pokazali humanost, odlučnost i izuzetnu hrabrost u višednevnoj borbi sa vatrenom stihijom u Nacionalnom parku "Sutjeska" i na području Bileće, štiteći stanovništvo i materijalna dobra Republike Srpske.

Prijemu su prisustvovali srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Svečanost je počela intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije.

Helikopterska jedinica MUP-a Srbije sa dva helikoptera učestvovala je prošle sedmice u gašenju požara na području Hercegovine i na taj način su, uz Helikopterski servis Srpske, zaštitili prirodu, ali i imovinu stanovnika, prenela je Srna.

Oni su u Srpskoj gasili požar na poziv direktora Helikopterskog servisa Srpske Bobana Kusturića, a pripadnici jedinice iz Srbije i ranije su bili angažovani na požarištima i Srpskoj i u drugim zemaljama regiona.