5. maj 2023 12:13

Željka Cvijanović i zvaničnici Republike Srpske uputili saučešće predsedniku Vučiću i narodu Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Željka Cvijanović i zvaničnici Republike Srpske uputili saučešće predsedniku Vučiću i narodu Srbije

Foto: Shutterstock.com/Giovanni Vale, ilustracija

BANJALUKA, 5. maja (Tanjug) - Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović uputila je danas telegram saučešća predsedniku Aleksandru Vučiću i narodu Srbije povodom gubitka ljudskih života u bezumnom terorističkom napadu u Mladenovcu.

"Duboko me je potresla vest o gubitku nevinih ljudskih života u bezumonom terorističkom napadu u Mladenovcu. Iako je u ovim teškim trenucima za Vas i srpski narod teško naći reči utehe, molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze najdubljeg saosjećanja, a povređenima želje za brz oporavak", navela je Cvijanović.

U pucnjavi kod Mladenovca kasno sinoć ubijeno je osam ljudi, a 14 je ranjeno. Posle višečasovne opsežne potrage uhapšen je osumnjičeni Uroš .B. (21).

Saučešće povodom ove druge tragedije u dva dana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i poručio da je s nevericom primio vest o ovom bezumnom napadu.

"S nevericom primio sam vest o bezumnom napadu i ubistvima nedužnih meštana u selima kod Mladenovca. U danu kad u Republici Srpskoj i Srbiji oplakujemo nevine žrtve iz beogradske škole, zadesila nas je nova tragedija", napisao je Dodik na Tviteru.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u saučešću srpskoj premijerki Ani Brnabić i građanima Srbije povodom još jedne velike tragedije u kojoj je ubijeno osam osoba, poručio je da je sa zaprepašnjenjem primio vest o ovom događaju.

"Na ovaj dan, kad i Republika Srpska, Danom žalosti, tuguje sa porodicama stradalih i građanima Srbije zbog gubitka nedužnih dečijih života u nezapamćenoj tragediji u školi 'Vladislav Ribnikar', sa zaprepaštenjem i žalom primili smo vest o masakru u Mladenovcu", naveo je Višković.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da je Republika Srpska pođednako tuguje kao i Srbija zbog poslednjih tragičnih dešavanja i da ne bi bilo emocionalne razlike da se ovako nešto desilo u Republici Srpskoj, ali da i dalje treba ostati pribran i ne treba podleći histeriji.

"Mora se povući crta, oružje je uvek opasno, ali okidač povlači čovek i potrebna je revizija kada je reč o držanju oružja u kući", naveo je Stevandić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je da su u ovom gradu svi zatečeni još jednom strašnom tragedijom.

"Naše molitve usmerene su ka nastradalim i njihovim porodicama, dok svim povređenim želim brz oporavak. Banjaluka je uvek uz vas, posebno u ovim, izuzetno teškim trenucima za sve nas", napisao je Stanivuković na Tviteru.