21. jul 2023 16:12

Cvijanović: U kominikeu sa Samita članica NATO se ne prejudicira članstvo BiH u Alijansi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Cvijanović: U kominikeu sa Samita članica NATO se ne prejudicira članstvo BiH u Alijansi

Foto: Tanjug video, arhiva

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović ocenila je da u kominiku nedavnog samita zemalja članica NATO u Briselu postoji prilično izbalansiran pristup prema Republici Srpskoj i BiH, te da se nigde ne prejudicira nikakvo članstvo u tom vojnom savezu.

"Mislim da su oni tu pokazali malo više mudrosti nego što je bio slučaj sa bošnjačkim političarima, uključujući bošnjačkog člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića koji su pre samita lobirali, slali dopise i tražili ubrzano pristupanje BiH NATO i poseban tretman za BiH", rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da je u kominikeu NATO, koji se tiče BiH, rečeno da su raspoloženi da daju podršku jačanju Oružanih snaga BiH i odbrambenih sposobnosti BiH, kao i da sve to treba da se radi bez prejudiciranja konačne odluke o članstvu BiH.

Cvijanovićeva je rekla da je važna izjava iz NATO da BiH treba da nastavi dobru saradnju i komunikaciju u skladu sa usvojenim Programom reformi, ali da to ne prejudiucira nikakvo članstvo u tom vojnom savezu, prenela je RTRS.