8. avgust 2023 10:30

Radovan Kovačević: Republika Srpska i Srbija nikada neće zaboraviti žrtve "Oluje"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Radovan Kovačević: Republika Srpska i Srbija nikada neće zaboraviti žrtve "Oluje"

Foto: Tanjug video, arhiva

BANJALUKA - Poslanik Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je danas da Republika Srpska i Srbija nikada neće zaboraviti žrtve takozvane akcije "Oluja".

Kovačević je gostujući u Jutarnjem programu RTRS istakao da je jako značajno da Srpska i Srbija zajedno obeležavaju stradanje srpskog naroda.

"Svi prognane i sve žrtve nikada nećemo zaboraviti. Međutim, mnogi ne žele da čuju poruke sa obeležavanja stradanja Srbija u 'Oluji', rekao je Kovačević.

Istakao je da su Srbi iz Hrvatske oduvek tu živeli, a da je, kako je naveo,"Oluja" bila završni čin genocida nad Srbima.

Naglasio je da su svi prognani Srbi našli utočište u Srbiji i Republici Srpskoj. "Mi imam jednak status i u Srpskoj i Srbiji", naveo je Kovačević.

Istakao je da Srbi i dalje žele saradnju sa svim narodima i da, kako je naveo, "ne umanjujemo ničije žrtve".

Ističe da je srpski narod imao najviše žrtava i da za to postoji ogroman dokaz.

Naglasio je da je Republika Srpska predstavlja istorijsku pobedu srpskog naroda i kao najvažnije ističe da Srpska garantuje sva prava svim narodima i građanima.

Kovačević kaže da Srpska i Srbija nastavljaju saradnju i ističe značaj podrške Srbije kada je o američkim sankcijama zvaničnicima Srpske reč.

"Republika Srpska neće odustati od borbe za svoja prava. Nikakve pretnje nas neće zaustaviti u borbi za sopstveni razvoj", naveo je Kovačević.