11. jul 2023 22:25

Čelsi traži od Lukakua i Obamejanga da se do kraja nedelje priključe timu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čelsi traži od Lukakua i Obamejanga da se do kraja nedelje priključe timu

Foto: Shutterstock.com/William Barton, ilustracija

LONDON - Fudbalski klub Čelsi zatražio je od Belgijanca Romeluka Lukakua i reprezentativca Gabona Pjer-Emerika Obamejanga da se najkasnije do 17. jula priključe londonskom klubu na pripremama za novu sezonu, prenose britanski mediji.

Lukaku (30) je prošle sezone igrao na pozajmici u Interu, a milanski klub nije pristao da otkupi ugovor belgijskog napadača. On je član Čelsija od 2021. godine, a pre toga je igrao za Inter, Mančester junajted, Everton, Vest Bromvič i Anderleht. Belgijanac ima ugovor sa Čelsijem do 30. juna 2026. godine.

Obamejang (34) je član Čelsija od 2022. godine, a pre togao je igrao za Barselonu, Arsenal, Borusiju Dortmund, Sent Etjen, Monako, Lil, Dižon i Milan.

Britanski mediji navode da rukovodstvo londonskog kluba pokušava da proda reprezentativca Gabona, a najveće interesovanje su pokazali timovi iz Saudijske Arabije. Međutim, do dogovora nije došlo, a Obamejangu je poručeno da se najkasnije u ponedeljak, 17. jula priključi pripremama "plavaca". On ima ugovor sa Čelsijem do 30. juna naredne godine.