8. januar 2024 16:19

Zvezdin muzej zvanično primljen u Nacionalni komitet ICOM Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zvezdin muzej zvanično primljen u Nacionalni komitet ICOM Srbije

Foto: Shutterstock.com/Minoli, ilustracija

BEOGRAD - Muzej Fudbalskog kluba Crvena zvezda zvanično je primljen u Nacionalni komitet ICOM Srbije, te je na taj način najveći sportski muzej u regionu postao umrežen sa 20 hiljada muzeja širom sveta iz 172 države, saopšteno je danas putem klupskog sajta.

Nacionalni komitet ICOM Srbije je jedino reprezentativno udruženje muzeja i muzejskih profesionalaca Srbije, koje svoj rad usmerava na širu međunarodnu saradnju. ICOM ili Međunarodni savet muzeja je neprofitna, nevladina i međunarodna organizacija, koja je osnovana 1946. godine i radi na unapređenju muzejske delatnosti u sistemu Organizacije ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESKO sa sedištem u Parizu.

Zvezdin muzej će pristupanjem u ICOM dobiti na većoj vidljivosti na međunarodnoj sceni, što će, ističe se, gotovo sigurno i unaprediti rad stadiona "Rajko Mitić". Kako je saopšteno na klupskom sajtu, ovo važno priznanje za Crvenu zvezdu će svakako doprineti očuvanju sportsko-umetničke zbirke od izuzetne vrednosti koju poseduje.