8. avgust 2023 21:57

Maja Ognjenović: Nismo zadovoljne rezultatom protiv Italije, ali bićemo spremne za EP

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Ognjenović: Nismo zadovoljne rezultatom protiv Italije, ali bićemo spremne za EP

Foto: Shutterstock.com/Celso Pupo, arhiva

FIRENCA - Srpska odbojkašica Maja Ognjenović izjavila je večeras da nije zadovoljna rezultatima na prijateljskim mečevima sa Italijom.

Srbija je večeras sa Italijom odigrala 2:2 u setovima. Italija je sinoć pobedila 5:0 u setovima.

"Sigurno je da nismo zadovoljne rezultatom i igrom na ove dve utakmice sa selekcijom Italije. Bilo je puno stvari, pogotovo na jučerašnjem meču koje nisu funkcionisale na način na koji mi želimo da funkcioniše. Moram da priznam da su danas neke stvari bile bolje, ali to nije bilo dovoljno da pobedimo selekciju Italije, koja je u zavidnoj formi za ovaj period", izjavila je Ognjenovićeva, preneo je OSS.

Odbojkašice Srbije se sutra vraćaju u Beograd gde će nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će od 15. avgusta do trećeg septembra biti odigrano u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.

"Nemamo nešto puno vremena za pripreme. Kada se vratimo imaćemo slobodan dan i tri dana treninga. Imaćemo da ispravimo neke sitne detalje, koji ne iziskuju puno vremena, pošto su to neke finese. U Italiji smo radili i u teretani. Pretpostavljam da će sledeće nedelje kada odemo na samo takmičenje da sve to bude daleko bolje. Spremne ćemo dočekati početak EP, iako nam prva dva protivnika nisu toliko opasna. Potrudićemo se da od prve utakmice odigramo maksimalno i da budemo na visini zadatka kao što se to od nas i očekuje", zaključila je Ognjenovićeva.

Srbija će na EP igrati u A grupi u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom.