21. maj 2023 21:49

Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio četvrto mesto u Portugalu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio četvrto mesto u Portugalu

Foto: Shutterstock.com/DmytroPerov, ilustracija

BRAGA - Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je četvrto mesto na trci šampionata Evrope na brdskim stazama u Portugaliji, saopštio je njegov tim.

Vesnić je vikend u Portugaliji završio kao četvrtoplasirani uprkos problemima koji su onemogućili start na poslednjoj trci dana. Srpski automobilista se sa osvojenih 12 bodova učvrstio na trećem mestu u generalnom plasmanu grupe Tri šampionata Evrope.

"Kao i na prethodnoj trci u Španiji, obećani novi pneumatici nisu stigli na vreme. Ovo je već treći takmičarski vikend kako nastupam sa, sada već dobro istrošenim, gumama što ozbiljno utiče pre svega na bezbednost, ali i na moje samopouzdanje i performanse. I pored toga, iz vožnje u vožnju sam bio sve brži, ali pred sam kraj druge od tri trke automobil je počeo da posustaje", rekao je Vesnić, preneo je njegov tim.

"Uporedivši podatke telemetrije sa konkurentima, koji voze slične automobile zaključili smo da 'audiju' nedostaje snage, pa smo odlučili da na poslednjoj vožnji i ne učestvujemo. Srećom, postignuta vremena iz prve dve u zbiru su me stavila na četvrtu poziciju. Žao mi je što nisam mogao da izvučem maksimum i iz sebe i automobila na veoma brzoj i atraktivnoj stazi pred više od 100.000 gledalaca", poručio je Vesnić na kraju takmičenja.

Tim Milovana Vesnića se vraća u Srbiju gde će pokušati da pronađu i otklone kvar na 'audiju RS3 LMS".

Naredna trka biće održana za 14 dana u Češkoj.

" Već je sada upitno da li je fizički i logistički uopšte moguće da Vesnić startuje na čuvenoj stazi Ece Homo", navode iz tima srpskog automobiliste.