20. jun 2023 18:39

Teodorović: Koncentracija je bila prisutna svih 60 minuta igre

Izvor: TANJUG

podeli vest

Teodorović: Koncentracija je bila prisutna svih 60 minuta igre

Foto: Shutterstock.com/nikolaskus, ilustracija

ATINA - Selektor muške juniorske rukometne reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović izjavio je nakon utakmice sa Čileom da je koncentracija svih igrača bila prisutna tokom čitavog meča.

Muška juniorska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas u Atini selekciju Čilea rezultatom 41:13 (19:7), u prvom meču grupe G na Svetskom prvenstvu za igrače do 21 godine.

"Imali smo odličan pristup na otvaranju Svetskog prvenstva iako protivnik kvalitetom nije mogao mnogo da nam parira. Koncentracija je bila prisutna svih 60 minuta igre, mada se videla nervoza kod mlađih igrača što je za očekivati. Velika razlika je odlična na jednom ovakvom turniru i dogovor je u svlačionici u pauzi i bio takav, da probamo i drugo poluvreme da odradimo sa što je većom razlikom mogućom", istakao je selektor Srbije za sajt saveza.

Dodaje da su mlađi i neiskusniji članovi nacionalne selekcije planirano dobili više prostora.

"Mlađi igrači su toliko dobro iskoristili svoju priliku, čime su pokazali da na njih i te kako može da se računa u budućnosti, ne samo na ovom takmičenju. Potrebno je smiriti glavu i ozbiljna priprema sledeće utakmice. Vidljivo je da ekipa ima neverovatnu želju za uspehom, ali fokus na zadatak mora biti prisutan. Maroko je namučio Island, što govori da je neophodan ozbiljan pristup i detaljna analiza", zaključio je Teodorović.