14. avgust 2023 19:04

Džudisti Crvene zvezde i kineskog Liaoninga priredili spektakl u SC "Šumice"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Džudisti Crvene zvezde i kineskog Liaoninga priredili spektakl u SC "Šumice"

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Džudisti Crvene zvezde i najboljeg kineskog kluba iz provincije Liaoning priredili su danas spektakl prijateljskim mečom u SC "Šumice".

Najbolji takmičari srpskog kluba, koji je prvi na evropskoj klupskoj rang listi i šampioni kineske provincije u kojoj živi 44 miliona stanovnika, odmerili su snage nakon višednevnih zajedničkih treninga tokom međunarodnog trening kampa koji je održan u novoj klupskoj Hali u Ljutice Bogdana.

"Ovo je pokazatelj da Crvena zvezda obara sve granice, da smo svuda prisutni. Danas je poslednji dan sedmodnevnog kampa, gde smo razmenili iskustva, radili i učili jedni od drugih. U upravi njihovog kluba su dve olimpijske šampionke i imaju dosta kvaliteta. Sa druge strane, Zvezda kao aktuelni vicešampion Evrope i prvi na evropskoj rang listi pokazuje kvalitet", rekao je Tanjugu predsednik UO Džudo kluba Crvena zvezda Stojan Vujko.

Dodao je da je i ovo način da se pokaže čelično prijateljstvo Kine i Srbije, kao i da bi u sklopu saradnje džudisti crveno-belih trebalo da gostuju u Kini.

"Bili smo dobri domaćini i rado ćemo se odazvati pozivu da budemo i gosti u Kini. Sve ovo je sjajna uvertira za decembar kada će Beograd biti domaćin Lige šampiona i Lige Evrope. Očekujemo spektakl u Areni i nadamo se tituli šampiona Evrope", istakao je Vujko.

Zajednički treninzi i prijateljski meč održani su u sklopu sjajne saradnje dve zemlje, razmenjena su iskustva i što je najvažnije i jedni i drugi stekli su nova prijateljstva.