28. maj 2024 10:00

Rvači Proletera osvojili titulu šampiona Srbije u konkurenciji juniora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rvači Proletera osvojili titulu šampiona Srbije u konkurenciji juniora

Foto: Rvački klub Proleter

ZRENJANIN - Rvač̣i Proletera osvojili su titulu ṣ̌ampiona Srbije u konkurenciji juniora u grčko-rimskom stilu na nacionalnom prvenstvu, koje je održano u Zrenjaninu.

Juniorski šampionat Srbije organizovao je RK Proleter u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu. Ekipa Proletera je do titule šampiona za rvače do 20 godina stigla sa osvojenih 147 bodova.

Drugo mesto pripalo je Rvač̣kom klubu Soko iz Sombora sa 121 bodom, dok su treće mesto osvojili rvači subotič̣kog Spartaka sa 70 bodova.

Na juniorskom šampionatu Srbije učestvovala su 24 kluba.

Selektor reprezentacije Srbije dr Milorad Dokmanac bio je veoma zadovoljan kvalitetom prikazanih borbi.

"Na delu smo videli sve naše najbolje rvače uzrasta do 20 godina, koji će nastupiti na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu početkom jula. Bilo je nekoliko dilema oko sastava nacionalnog tima za Šampionat starog kontinenta, ali nakon ovog turnira sve je mnogo jasnije. U saradnji sa nacionalnim trenerima Đorđem Miolskim i Kristijanom Frisom odredio sam i sastavav naše junirske reprezentacije", istakao je Dokmanac.

Srbiju će na ovom šampionatu predstavljati devetorica rvača: Aleksandar Berarov (60 kg), Dejan Berkec (63 kg), Noe Poč (67 kg), Zalan Pek (72 kg), Ognjen Jakovljević (77 kg), Miloš Perović (82 kg), Andrija Mihajlović (87 kg), Branko Đukić (97 kg) i Marko Supić (130 kg).

Dokmanac je rekao da će na pripreme biti još pozvani Ognjen Todosijević i Antal Vamoš. Pripreme za EP će biti održane u dva dela u Zrenjaninu i Kanjiži.