19. novembar 2023 21:45

Đoković: Ovo je jedan od najvećih pehara u tenisu, osvojio sam ga sedmi put

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đoković: Ovo je jedan od najvećih pehara u tenisu, osvojio sam ga sedmi put

Foto: AP Photo/Antonio Calanni

TORINO - Najbolji igrač sveta Novak Đoković izjavio je večeras da je trijumfom na Završnom ATP Mastersu u Torinu osvojio jedan od najvećih pehara u tenisu i ponovio da je ova sezona za njega bila jedna od najuspešnijih u karijeri.

Đoković je večeras osvojio rekordnu sedmu titulu na Završnom ATP Masters sezone, pošto je u finalu pobedio Italijana Janika Sinera 6:3, 6:3.

Srpski teniser je stigao do sedme titule na završnom turniru čime je postavio novi rekord koji je do danas delio sa Rodžerom Federerom.

Srpski teniser je pre dodele pehara čestitao Sineru na odličnim igrama u Torinu.

Jedva čekam da se pridružim selekciji Srbije u Malagi, idemo do kraja

Novak Đoković je izjavio večeras u Torinu da jedva čeka da se priključi selekciji Srbije u Malagi i ponovio da želi da osvoji Dejvis kup.

Đoković je osvojio je danas rekordnu sedmu titulu na Završnom ATP Mastersu, pošto je u finalu u Torinu pobedio Italijana Janika Sinera 6:3, 6:3.

"Svi ljudi koji su uz mene, naravno celoj Srbiji šaljem veliki pozdrav i zahvalnost za njihovu podršku, uvek ih osećam, nekako u mislima znam da mi šalju dobru energiju iako je danas atmosfera bila uzavrela što je bio slučaj i pre nekoliko noći. Mislim da mi je to pomoglo, dobro sam spremio taktički, fizički i psihički jer sam znao šta me očekuje, da ga publika podržava, da će na svaku moguću priliku gledati da se digne na noge. Bilo je tu svačega, nekorektnog ponašanja tokom i između servisa, ali to je sastavni deo sporta, normalno oni žele da Janik pobedi. Mislim da sam izvanredno ostao miran i pribran i da sam pronašao prava rešenja", rekao je Đoković za Sportklub.

Đoković će sutra započeti svoju rekordnu 400. nedelju na vrhu ATP liste.