11. oktobar 2023 13:24

Nikola Kuljača: Zatvaranjem bazena na Banjici budućnost VK "Partizan" je ugrožena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nikola Kuljača: Zatvaranjem bazena na Banjici budućnost VK "Partizan" je ugrožena

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Direktor Vatrerpolo kluba "Partizan" Nikola Kuljača izjavio je danas da je zatvaranjem bazena u sportskom centru Banjica ugrožena budućnost VK "Partizan", a i vaterpola u Srbiji.

 

Kako je naglasio, ukoliko mali bazen ne bude u funkciji, budućnost VK "Partizan", biće ugrožena, jer neće moći da se upisuju novi polaznici.

Istakao je da je velikim angažovanjem gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, VK "Partizan" dobio termine po drugim bazenima u Beogradu što, kako kaže, za sada funkcioniše.

"Imao sam sastanak sa direktorima svih sportskih cenatara u Beogradu, čiji je i vlasnik grad. Problem sportskog centra Voždovac je što je u vlasništvu opštine Voždovac, što znači da grad još ne raspolaže njim. Ja lično smatram da svi sportski centri u Beogradu, posebno bazeni koji su skupi za održavanje, treba da budu u vlasništvu grada. Svi direktori su izašli u susret koliko su mogli", poručio je Kuljača.

 

Sportski direktor Plivačkog kluba "11. april" Srđan Petrović, izjavio je danas za Tanjug da je zatvaranjem bazena u sportskom centru Banjica načinjena velika šteta, jer je PK "11. april" ostao bez večernjih termina, što znači da sva deca koja su trenirala u tim terminima više nisu u mogućnosti da dolaze da plivaju.

"Trenutno ne znamo tačan broj dece koliko će odustati, ali veliki broj dece, između 150 i 200, nije više u mogućnosti. Nama su dodeljeni neki drugi termini, od 15 časova, što je nemoguće za decu koja su mlađa od 10, 11 godina koja moraju da dolaze u pratnji roditelja. Njima je to potpuno neizvodljivo što zbog školskih obaveza, što zbog obaveza roditelja, tako da neki termin pre 18 časova je neizvodljiv za tu decu", rekao je Petrović.