4. april 2023 11:56

AMSS: Na glavnim putevima u Srbiji prohodnost dobra, vozači da budu oprezni

Izvor: TANJUG

podeli vest

AMSS: Na glavnim putevima u Srbiji prohodnost dobra, vozači da budu oprezni

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Na glavnim putevima u Srbiji prvog reda prohodnost je trenutno dobra u odnosu na vremenske prilike, kažu iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) uz apel vozačima da ukoliko nemaju zimske gume nikako ne kreću na put i da tokom vožnje budu oprezni.

Jovica Mitić iz AMSS rekao je za Tanjug da su vremenske prilike bolje u odnosu na noć i jutro, ali da je potrebno da vozači budu oprezni tokom vožnje i pažljivo procenjuju uslove na putu, jer će se u popodnevnim satima sa padom temperature stvarati poledice koje mogu dovesti do proklizavanja i opasnosti od sabraćajnih nesreća.

 

Dodao je da trenutno nema prekida na glavnim i važnim saobraćajnicama, ali se saobraćaj odvija usporeno na različitim pravcima, kao i na auto-putu Beograd-Niš.

"Meteorolozi najavljuju da će snežnih padavina biti i danas i sutra, našim putarima dosta problema zadaje i mraz, kao i pojačan severni vetar koji stvara snežne nanose. Savetujemo vozačima da ukoliko su izvršili zamenu guma letnjiim da u ovakvim uslovima ne kreću na putu, jer su ovo vremenske prilike kada je neohodna zimska oprema", rekao je Mitić.

Mitić je naveo da je posle 10.00 sati normalizovan saobraćaj na auto-putu Miloš Veliki, koji je nekih 2-3 sata bio u prekidu u smeru od Čačka ka Beogradu.

Dodao je da je na magistralnom putu između Valjeva i Požege preko Podbukova uvedena zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, kao i iz pravca Valjeva, ka Šapcu i Loznici.

"Vozačima preporučujemo da koriste glavne putne pravce jer je na njima prohodnost najbolja, ali to su najopterećeniji putni pravci i na njima često dolazi do zastoja na koje vozači moraju da računaju", naveo je Mitić.