8. maj 2023 15:37

Muftija Jusufspahić: Najveća odgovornost je da se vratimo izvornim vrednostima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Muftija Jusufspahić: Najveća odgovornost je da se vratimo izvornim vrednostima

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Beogradski muftija Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić izrazio je danas saučešće porodicama žrtava koje su stradale u tragedijama u Beogradu i Mladenovcu i izjavio da je naša najveća odgovornost da se vratimo izvornim vrednostima.

"Naša najveća odgovornost jeste da se vratimo izvornim vrednostima jer imamo utaban put. Taj put se pokazao kao ispravan, podigao je na milione ljudi, nema potrebe da tumaramo, samo da se malo resetujemo i da manje struje koristimo, a više ljubavi među sobom", rekao je Jusufspahić za Tanjug.

 

Jusufspahić je ocenio da smo se udaljili od božjeg puta, koji je, kako on kaže, neophodan za balans u životu.

"Bog nama želi smiraj, želi nama utehu, želi nam ljubav koju nam daje, nesebičnu slavu, ali isto tako želi od nas da izgradi ispravno društvo, društvo koje zna da vrednuje i društvo koje nije nepravedno", objansio je muftija.

On je za Tanjug dodao da su u današnje vreme mnoge stvari moralne, ali i ne pravedne i objasnio da te dve stvari moraju da idu zajedno.

"Ja ne mogu da shvatim kako nešto može biti pravedno, a nije moralno, kada te dve stvari koje esencijalno moraju da budu zajedno, a kada se razdvajaju, onda se svašta može tumačiti na ovaj ili onaj način, a to je prostor za đavola", rekao je Jusufspahić.

 

Prema njegovim rečima, rešenje jeste da se vratimo Bogu i da našu decu učimo lepom ponašanju, jer kako on navodi, naša deca su ispuštena.

"Naša deca su nažalost ispuštena, ali moje saučešće svima koji su izgubili, mi smo svi izgubili, saučešće čitavom društvu izražavam i sebi samome, ali to su naša deca koja su nam data u amanet, a nismo ispunili taj amanet, data su nam od Boga", zaključio je Jusufspahić.