19. septembar 2023 16:46

Orlić: Matematička gimnazija gotovo šest decenija školuje najuspešnije mlade ljude

Izvor: TANJUG

podeli vest

Orlić: Matematička gimnazija gotovo šest decenija školuje najuspešnije mlade ljude

Foto: TANJUG/KABINET PREDSEDNIKA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić čestitao je danas učenicima i profesorima Matematičke gimnazije Dan škole i istakao da ta škola gotovo šest decenija školuje najuspešnije mlade ljude, koji svojoj školi donose najviša odličja sa svetskih takmičenja, čime na najbolji način predstavljaju Srbiju.

Orlić je na svečanom obeležavanju 57 godina od osnivanja Matematičke gimnazije istakao da to država danas prepoznaje i zna da ceni pružajući i konkretnu podršku.

"I sve što danas u državi radimo namenjeno je vama i jeste zalog za bolju budućnost, jer naša budućnost ste vi - mladi, pametni i uspešni ljudi. Za Srbiju bi najznačajnije bilo da upravo u njoj vi gradite svoju budućnost, da u njoj formirate svoje porodice i da se ostvarite na profesionalnom planu. To je cilj kojem smo posvećeni svi: od predsednika države, preko Narodne skupštine i Vlade, do gradova i opština - svi se nalazimo na tom zadatku’’, istakao je Orlić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Posebno se zahvalio profesorima Matematičke gimnazije na izuzetnoj predanosti, posvećenosti i trudu da od učenika stvore izvanredne stručnjake, ali, pre svega, dobre ljude, one koji su ne samo uspeli da iskoriste svoje potencijale, nego su izgradili i vrline i u kojima se ljudski kvaliteti umnožavaju na najlepši mogući način.

Orlić je poželeo profesorima i đacima Matematičke gimnazije da nastave putem sjajnog uspeha još mnogo godina, sa verom u sebe i državu koja stoji uz njih, u našu Srbiju.

Matematičkoj gimnaziji je uručena donacija Narodne skupštine u vidu računara koje će koristiti učenici koji su postigli najznačajnije uspehe na brojnim takmičenjima.

Matematička gimnazija osnovana je 19. septembra 1966. godine, a odlukom Vlade Republike Srbije određena je kao ustanova od posebnog interesa za Republiku Srbiju.

Njeni učenici na međunarodnim takmičenjima osvojili su više stotina medalja.