17. oktobar 2023 15:01

Pokrajinska vlada izdvojila 12,1 milion dinara za Studentski centar "Subotica"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokrajinska vlada izdvojila 12,1 milion dinara za Studentski centar "Subotica"

Foto: Pokrajinska vlada

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević posetio je danas Studentski centar "Subotica" i direktoru Ranku Čuljkoviću uručio ugovore o finansiranju radova na objektima Centra, rekonstrukciji saobraćajnice oko objekata i nabavci opreme.

Pokrajinska vlada je opredelila 12,1 milion dinara za izolaterske radove u "Restoranu 2" studentske ishrane, nabavku i montažu ograde oko zgrade Studentskog doma "Ivo Lola Ribar", popravku saobraćajnice oko ovih objekata i nabavku računarske opreme za potrebe Studentskog centra, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Milošević je istakao da je neophodno konstantno ulagati u kvalitet života i studiranja i dodao je da Pokrajinska vlada, iz godine u godinu, opredeljuje sve veća sredstva za te namene.

"Ova investicija je poruka koja kazuje kakva je budućnost Subotice. Ona je, pre svega, okrenuta prema mladima, prema onima koji će svojom obrazovanošću, kroz realan rad, graditi realne projekcije", rekao je Milošević.

On je naglasio koliko je važno da studentima budu obezbeđeni odgovarajući uslovi tokom studiranja, ali i mogućnost zaposlenja u Subotici, koja je sve više orijentisana ka mladim ljudima.

"Subotica je vrlo važna destinacija na mapi Srbije i Vojvodine, ne samo zbog broja fakulteta i visokih škola koje se ovde nalaze, već zbog svoje misije. Ona je grad tolerancije, razumevanja među različitim etničkim zajednicama, ali i grad koji shvata raznolike međugeneracijske probleme. Ovo je grad mladosti", rekao je Milošević.

On je tom prilikom, pored Studentskog centra, posetio i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku i novoizabranoj dekanici poželeo uspešan rad.