23. maj 2024 15:07

Fondacija "Budi human" obeležila 10 godina postojanja, Tanjugu uručena plaketa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fondacija "Budi human" obeležila 10 godina postojanja, Tanjugu uručena plaketa

Foto: TANJUG/Fondacija „Budi human“/ Miodrag Todorović

BEOGRAD - Fondacija "Budi Human - Aleksandar Šapić" danas je u Belom dvoru svečano obeležila 10 godina postojanja, povodom čega je Tanjugu uručena plaketa u znak zahvalnosti za pomoć i podršku fondaciji i podsticanju društva za pomoć svima kojima je neophodna.

Osnivač fondacije Aleksandar Šapić istakao je da je fondacija najvrednija stvar koju je uradio u životu.

"Fondacija mi je promenila pogled na svet i često pomislim kako nekoj deci nije data šansa ni da zakorače u ovaj svet zdravi. Stoga bih voleo kada bismo mogli da prevaziđemo sve razlike koje postoje i da se ujedinimo bar oko humanih akcija", rekao je Šapić.

Dodao je da niko od nas ne zna kada će mu biti neophodna nečija pomoć, kao i da je izuzetno ponosan na ozbiljnu funkciju koju fondacija ima u našem društvu.

Istakao je da bi najviše voleo da za fondacijama ove vrste nemamo potrebe, ali pošto to nije slučaj pozvao je sve koji su mogućnosti da se, kada vide poziv na učešće u bilo kakvoj humanitarnoj akciji, odazovu.

"Da se zaustavimo na nekoliko sekundi, da razmislimo, ako ništa, barem SMS poruku možemo da pošaljemo", rekao je Šapić.

Posebno je zahvalio medijima na saradnji jer je sprovođenje ideje o fondaciji u delo bez njih bilo nemoguće.

Naveo je da je fondacija ostvarila mnogo uspeha, jer je u mnogim slučajevima pomogla u spasavanju života velikog broja dece.

"I to ne smemo nikada da zaboravimo i to je smisao našeg postojanja", podvukao je Šapić.

Dodao je da će fondacija nastaviti da radi kao i u proteklih 10 godina i izrazio zahvalnost ljudima koji rade u njoj.

"Treba imati snage sa svakim od tih slučajeva. Nikad nisam prestao da ga im nadu da fondacija može da ima svoju važnu svrhu u društvu.

Istakao je da mu je drago što danas ima više humanitarnih fondacija.

"Čini mi se da smo pre 10 godina pokrenuli to humanitarno kolo koje dobija sve veću dimenziju, kao i da društvo ima sve veću svest o važnosti pomaganja drugima bez obzira na sve naše različitosti", zaključio je Šapić.