19. januar 2023 09:27

Goran Puzović: Brodarevo najugroženija tačka od poplava, situacija trenutno pod kontrolom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Goran Puzović: Brodarevo najugroženija tačka od poplava, situacija trenutno pod kontrolom

Foto: TANJUG/

BEOGRAD - Direktor Srbijavoda Goran Puzović izjavio je danas da je Brodarevo najugrožena tačka od poplava jer je tokom noći na tom prostoru padala obilna kiša, ali je trenutno situacija pod kontrolom i preduzimaju se sve preventivne mere kako bi se zaštitili životi i imovina građana.

Puzović je za TV Prva rekao da je vodostaj na Limu jutros porastao za 12 centimetara i da se očekuje dalji rast do podneva, ali da je za sada situacija pod kontrolom.

"Ulične vode i svi potoci koji se kreću prema Prijepolju i prema selima su veliki ali nemamo nigde za sada ugrožene kuće. U Brodarevu smo postavili noćas još jednu liniju odbrane, to je tačka koja je najugroženija i sprovodimo sve mere", kazao je Puzović.

On je dodao da se u ostalim delovima Srbije u kojima je bilo kritično zbog poplava situacija smiruje, te da se u Sjenici reka Grabovica povukla u svoje korito, a talas padavina se premešta prema jugu i jugoistoku.

"Dole smo na terenu i spovodimo preventivno sve mere radi zaštite života i imovine građana", naveo je on.

On je istakao da su preduzete preventivne mere kako bi se zaštitilo najugroženije područje u Brodarevu i da su vreće sa peskom poređane na nekim mestima na mostovima gde može doći do izlivanja, a na terenu je i teška mehanizacija.

"Noćas smo odradili i zaštitni zid u Brodarevu, to su operativne mere koje zajedno sa Sektorom za vanredne situcije sprovodimo na najugroženijem području", naveo je Puzović.