11. jun 2024 11:46

Čačak: za vikend Finalne trke Otvorenog šampionata Srbije u motokrosu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čačak: za vikend Finalne trke Otvorenog šampionata Srbije u motokrosu

Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ

ČAČAK, - U subotu i nedelju, na stazi "Miloš Lijeskić" na Jeljenu održaće se finalna, treća trka "Alpe Adria šampionata" i Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu.

Predsednik Auto-moto sportskog kluba "Čačak" Slobodan Tanasković, očekuje se oko 100 takmičara iz zemlje i inostranstva.

"Za sada imamo najave iz Slovenije, Hrvatske BiH, Makedonije i Grčke. S obzirom na to da je u pitanju otvoreni tip šampionata i Alpe Adria i Otvoreni šampionat Srbije očekuju se do petka prijave i drugih takmičara", rekao je Tanasković.

Prema njegovim rečima osim pojedinačne tu je i ekipna konkurencija, a što se tiče Alpe Adria šampionata tu su i ekipe nacija, gde je Srbija trenutno druga u plasmanu.

"Gledaocima će posebno biti zanimljivo učešće mlađih kategorija. Najmlađa klasa je 50 - do osam godina starosti, 65 - do 12 i 85 - do 14 godina starosti", kazao je Tanasković.

Od takmičara koji će učestvovati, dodao je on, njih pet je učestvovalo proteklog vikenda na polufinalnoj trci prvenstva Evrope, što je ogroman uspeh za Srbiju.

"Što se tiče stranih vozača naročito iz Hrvatske, to su takmičari koji su u prvih 10 u plasmanu u evropskom šampionatu. Što se tiče kvaliteta učesnika mi smo zadovoljni a očekujemo da i publika bude zadovoljna", rekao je Tanasković.

Trenutno drugoplasirani u klasi MX125 Đorđe Ristović istakao je da na stazi "Miloš Lijeskić" na Jeljenu, nakon dve manje uspešne trke očekuje pobedu.

"Nadam se da će trka biti uspešna kako za nas tako i za goste iz drugih zemalja", kazao je Ristović.

Na samoj stazi "Miloš Lijeskić" na Jeljenu u toku su radovi na izmeni jednog njenog dela, kako bi zadovoljila standard postavljene za ovu sezonu.

U subotu, 15. juna, osim poslednjih treninga pred same trke održaće se i dve trke u amaterskoj kategoriji kao i jedna trka u klasi MX50 za najmlađe vozače.

Trku su organizovali Sportski centar "Mladost" i Auto moto sportski klub "Čačak".