AMSS: Teretnjaci na prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje, čekaju osam sati
3. oktobar 17:59
7. jul 2024 13:05
podeli vest
BEOGRAD - Direktor Muzeja čokolade Nenad Radulović izjavio je danas da su u tom muzeju organizovane najpopularnije radionice gde posetioci prave svoju čokoladu.
On je za Tanjug rekao da većina posetilaca najčešće bira radionice gde se prave sopstvene čokolade, koje nose sa sobom, ali i da rado degustiraju sve četiri vrste čokolada koje postoje na svetu - mlečnu, belu, crnu i rubi čokoladu.
Prema njegovim rečima, decu u muzeju najviše zanima da prave svoju čokoladu, ali vole i da slušaju istoriju čokolade, što i jeste cilj.
"Istorija čokolade je zapravo jako duga i traje četiri i po hiljade godina", rekao je Radulović.
Objasnio je da se čokolada koristila kao napitak, a da je interesantno da je u napitak ubacivana čili paprika.
Istakao je da je proces pravljenja čokolade danas dosta komplikovaniji.
Na pitanje kako je došao na ideju da u Beogradu otvori takav muzej, Radulović kaže da nije želeo da Beograd zaostaje za svetskim metropolama.
"Ono u što sam siguran je da više nego dostojanstveno reprezentujemo svoj grad u delu koji je posvećen čokoladi", dodaje on.
Galerija
3. oktobar 12:18
3. oktobar 11:46
3. oktobar 10:59
3. oktobar 09:59
3. oktobar 08:23
3. oktobar 16:18
3. oktobar 13:14
3. oktobar 12:43
3. oktobar 17:45
3. oktobar 16:50
3. oktobar 16:22
3. oktobar 08:09
30. septembar 16:23
29. septembar 21:43
29. septembar 13:06