3. avgust 2024 20:40

Otvorena manifestacija "Dečje letnje igre" u Topčiderskom parku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvorena manifestacija "Dečje letnje igre" u Topčiderskom parku

Foto: TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ

BEOGRAD - Tradicionalna manifestacija "Dečje letnje igre" otvorena je danas ispred Konaka kneza Miloša u Topčiderskom parku.

Direktorka Turističke organizacije opštine Savski venac Simona Popović je otvorajući manifestaciju pozdravila prisutne mališane i njihove roditelje, poželela im dobrodošlicu i dobru zabavu i poručila da uživaju u mnoštvu besplatnih sadržaja koje organizuje opština Savski venac.

"Ovo je jedna od manifestacija u organizaciji Savskog venca na koju smo posebno ponosni jer je namenjena deci, da kroz zabavne radionice i timski rad dožive nezaboravne avanture i magiju pozorišta, koja će očarati celu porodicu. Danas je tek početak našeg tradicionalnog druženja u ovom predivnom parku, koji privlači posetioce sa svih opština, a ne samo sa Savskog venca. Imamo priliku da se ujedinimo oko istog cilja, a to je da najmlađi provedu kvalitetno vreme u prirodi družeći se sa drugarima i, što je najvažnije, ponesu najlepše utiske baš sa naše opštine", izjavila je Popović.

Ona je pozvala sugrađane da zajedno sa mališanima posete Topčiderski park svakog vikenda tokom trajanja manifestacije.

Opština Savski venac organizuje veliki broj različitih besplatnih programa tokom godine, kao i zabavne, edukativne i sportske aktivnosti za decu i omladinu.

Manifestacija će se održavati svake subote i nedelje do 1. septembra u Topčiderskom parku, na platou ispred Konaka kneza Miloša, sa početkom od 17 časova.

Ulaz za sve posetioce je besplatan, a mališani će moći da se druže i zabave uz mađioničare, klovnove, maskote, predstave, sportske, plesne, likovne i umetničke radionice koje će voditi animatori, saopštila je GO Savski Venac.

Ovaj besplatan projekat, namenjen prvenstveno igri i druženju, sprovodi se svakog leta na inicijativu Opštine, a najmlađima omogućava da razvijaju kreativnost i uživaju u interaktivnom pristupu zajedno sa izvođačima dečjih letnjih igara.

Otvaranju manifestacije je prisustvovao i član Veća opštine Savski venac, Uroš Mijatović.

Manifestaciju organizuju Opština Savski venac i Turistička organizacija Savskog venca.