29. avgust 2024 13:13

Petković: Otvaranje tzv. Pošte Kosova novi jednostrani potez Prištine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Petković: Otvaranje tzv. Pošte Kosova novi jednostrani potez Prištine

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića ocenio je danas da je pompezno otvaranje poslovnice takozvane Pošte Kosova na severu Kosova i Metohije, u čisto srpskoj sredini, novi u nizu jednostranih i protivpravnih poteza Prištine koji predstavlja direktno kršenje dosadašnjih sporazuma u Dijalogu i zbog toga je njen rad ilegalan.

On je istakao da je pitanje funkcionisanja poštanskih usluga tema koja mora da bude razmatrana isključivo u okviru Dijaloga, kako se eksplicitno navodi u dva dokumenta sa kojim su se saglasili i Beograd i Priština - Aranžmanu o telekomunikacijama iz 2013. godine, gde se u tački 5. govori o pitanju poštanskih usluga, a ovaj dogovor je potom potvrđen i Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine u čijoj su izradi učestvovali i predstavnici Prištine.

"Zbog toga se Kurtijeve poštanske ekspoziture na severu KiM nelegalno postavljaju i otvaraju, dok Aljbin Kurti nasilno i uz duge cevi zatvara ekspoziture Pošte Srbije koje na ovim prostorima posluju decenijama. Pritom Priština je tokom svojih protivpravnih akcija primenjivala pravnu i fizičku represiju nad zaposlenima u srpskim poštanskim poslovnicama", rekao je Petković.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa