5. septembar 2024 13:08

Rektorat: Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ostaje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rektorat: Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ostaje

Foto: Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Rektorski kolegijum Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici saopštio je, povodom sve učestalijih glasina i dezinformacija o navodnom izmeštanju Univerziteta sa teritorije Kosova, da Univerzitet ostaje sa svojim narodom na Kosovu, čvrsto rešen da još istrajnije obavlja svoju misiju obrazovanja mladih ljudi u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije u čemu ima nepodeljenu podršku svih državnih organa.

"Na Univerzitetu u Prištini i fakultetima u njegovom sastavu traje drugi upisni rok za prijem studenta u školsku 2024/2025. godinu i sve aktivnosti se odvijaju prema unapred urveđenom rasporedu. Na fakultetima Univerziteta u Prištini odvijaju se ispitni rokovi, odlaganja termina nema i poštuju se rasporedi ispitnih rokova koji su unapred utvrđeni i dostupni na internet prezentacijama fakulteta”, navodi se u saopštenju, prenosi TV Most.

Dodaje se da su nastavnici, saradnici i administrativno osoblje fakulteta u sastavu Univerziteta i Rektorata Univerziteta u Prištini na svojim radnim mestima, posvećeni pripremama za početak nove školske godine.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa