14. septembar 2024 22:03

Đurić: Mere koje je predložio Vučić su pojas za spasavanje onima čija prava gazi Kurti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đurić: Mere koje je predložio Vučić su pojas za spasavanje onima čija prava gazi Kurti

Foto: MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

BEOGRAD  - Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da mere koje je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić nisu pretnja bilo kome već, kako je naveo, pojas za spasavanje ljudima čija su prava zgažena od strane režima Aljbina Kurtija.

Povodom izjave ministarke spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Donike Gervale, da su mere Srbije "očajnički pokušaj da se sabotira nezavisnost Kosova", Đurić je poručio da je Srbija za razliku od Gervale i Kurtija uvek bila posvećena pronalaženju mirnih i diplomatskih rešenja u vezi sa pitanjima Kosova i Metohije, a svi navodi o agresivnim ili neprijateljskim namerama su u potpunosti neosnovani.

"Mere koje je nedavno izložio predsednik Vučić imaju za cilj zaštitu legitimnih prava i interesa Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, čija prava i dalje bivaju ugrožena upravo od Kurtija i njegovih sledbenika. Jedinu pretnju za bezbednost, imovinu i budućnost svih građana Kosova i Metohije predstavljaju Kurti i njegov režim", istakao je Đurić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa