30. septembar 2024 11:54

Dušanka Aleksić: Napadač nas je šutirao i udarao palicom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dušanka Aleksić: Napadač nas je šutirao i udarao palicom

Foto: Shutterstock.com/Milan Adzic, ilustracija

BEOGRAD - Dušanka Aleksić, koju je noćas u Gračanici nepoznati počinilac pretukao i naneo joj teške telesne povrede, izjavila je da je napadač nju i njenog supruga Dragana šutirao i udarao palicom, tražeći od njih novac.

Dušanka, kojoj je povređen nos, tokom noći je puštena kući iz bolnice, a njen suprug Dragan ima povredu glave, polomljeno mu je i koleno i još je u bolnici u Prištini, prenosi Radio Televizija Gračanica.

"Ja sam zaspala kada je suprug primetio da neko lupa, a probudio me je kada je govorio da nema para. Nisam znala o čemu se radi, a kada sam htela da ustanem samo me je neko udario, osetila sam jak bol i videla lokvu krvi", rekla je Dušanka Aleksić.

Prema njenim rečima, ona i suprug su videli jednog čoveka koji je bio maskiran i nije pričao, samo im je rukama pokazivao da želi novac. 

Kancelarija za KiM: Napad na Aleksiće iz Gračanice zabrinuo sve Srbe na AP Kosovu i Metohiji

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je brutalni napad na Dušanku i Dragana Aleksića iz Gračanice onespokojio i duboko zabrinuo sve Srbe koji žive u ovom srpskom mestu, ali i na čitavoj AP Kosovu i Metohiji, posebno imajući u vidu da je srpski narod u tom delu pokrajine veoma često bio na meti albanskih ekstremista i huligana.

Kako se navodi, detalji tog mučkog napada do koga je došlo u njihovoj porodičnoj kući, u blizni samog manastira Gračanica i dalje se utvrđuju, a Aleksićima su od strane lekara konstatovane brojne povrede.

Do ovog napada dolazi neposredno nakon što je u Starom Gracku prvo vezan i pretučen Srbin Dejan Radić, koji je potom opljačkan, što ukazuje na seriju napada na naš narod, posebno na centralnom Kosovu, podseća Kancelarija i dodaje da ovaj sled događaja još jednom upućuje da bezbednost mora da bude prioritet u srpskim sredinama.

"S tim u vezi Kancelarija za KiM očekuje da se rasvetle svi detalji ovog nezapamćenog događaja", navodi se u saopštenju.