8. oktobar 2024 14:45

Milan Đurić: Svakodneno se mora ulagati u poboljšanje uslova za odrastanje dece

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić: Svakodneno se mora ulagati u poboljšanje uslova za odrastanje dece

Foto: TANJUG/VLADIMIR ZUBAC

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je danas učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili izuzetne rezultate na takmičenjima i istakao da se 365 dana u godini mora ulagati u poboljšanje uslova za njihovo odrastanje, ali i voditi računa o poštovanju dečjih prava.

Đurić je, povodom obeležavanja Dečije nedelje, razgovarao sa učenicom srednje mašinske škole "Sedmi april" i učesnicom brojnih takmičenja iz prirodnih i društvenih nauka Janom Bukvić, državnim džudo šampionom i odličnim učenikom šestog razreda OŠ "Sonja Marinković" Lukom Matanovićem, nagrađivanom violončelistkinjom, učenicom Muzičke škole "Isidor Bajić" Katarinom Mitrović i atletičarkom iz OŠ "Dušan Radović" Milicom Kiš, saopštila je Gradska uprava Novog Sada.

"Ništa nije iskrenije od dečijih zapažanja, ništa važnije od njihovih snova i ništa snažnije od njihovih osmeha. Svakog dana radimo na tome da im život učinimo srećnijim i detinjstvo što bezbrižnijim. Zahvalan sam na sugestijama koje su mi dali o našem gradu. Ponosan sam što su jednoglasno rekli da su srećni što žive i idu u školu baš ovde, u Novom Sadu", rekao je Đurić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa