11. oktobar 2024 14:37

Slobodan Cvejić na čelu grupe za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Slobodan Cvejić na čelu grupe za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Foto: TANJUG/Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković

BEOGRAD - Odluka o obrazovanju neformalne Parlamentarne grupe za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom potpisana je danas, a za predsednika te grupe izabran je narodni poslanik Slobodan Cvejić, na predlog Predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić.

Brnabić je održala prvu sednicu ove neformalne parlamentarne grupe, čiji je cilj da radi na analizi zakona, predlaganju novih zakona, na analizi strateških i akcionih planova, kao i praćenju implementacije istih u praksi, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

"Kao predsednica Vlade dugo sam radila zajedno sa mnogima iz različitih udruženja osoba sa invaliditetom i znam da taj posao nije lak i nikada se nisam pretvarala da sve znam i da sve razumem. Zbog toga mislim da je postojanje ovakve neformalne parlamentarne grupe važno, jer vi treba da nam kažete šta mi kao najviše zakonodavno telo treba da menjamo u smislu zakona, ali i kako da utičemo na rad izvršnih vlasti da ubrzaju sprovođenje ili donošenje relevantnih strategija i akcionih planova", rekla je Brnabić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa