13. mart 2023 12:31

Petković: Priština pokušava da spasi pripadnika tzv. KBS koji je pucao na srpsku decu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Petković: Priština pokušava da spasi pripadnika tzv. KBS koji je pucao na srpsku decu

Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je advokat koga je angažovala Kancelarija podneo zahtev da se pokušaj ubistva srpske dece u Gotovuši na Badnji dan prekvalifikuje u pokušaj teškog ubistva, kao i da će epilog biti poznat na novom ročištu zakazanom za 16. mart, a da će o čitavom slučaju biti obavešteni i međunarodni predstavnici.

On je na svom Tviteru napisao da se advokat odlučio za tako nešto jer je tužilac iz Uroševaca pokušaj ubistva Stefana i Miloša Stojanovića u Gotovuši kvalifikovao je kao "izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja", kao da je, kaže Petković, pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj pucao u vazduh, a ne teško povredio Stefana i Miloša.

"Zabrinjava da se za ovakvu kvalifikaciju dela, u praksi ne izriče efektivna kazna zatvora, već uslovna osuda s novčanom kaznom. Očigledna je namera Prištine da spasi pripadnika KBS zatvora, iako je reč o čoveku koji je pucao u srpsku decu dok su nosila Badnjak s namerom da ih ubije", napisao je Petković.