5. april 2023 20:23

Predsednik Vučić čestitao Pesah Jevrejskoj zajednici u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Vučić čestitao Pesah Jevrejskoj zajednici u Srbiji

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku rabinu Isaku Asijelu i jevrejskoj zajednici u Srbiji povodom praznika Pesah, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

"Srdačno Vam čestitam veliki praznik Pesah i neka radost i sećanje na oslobođenje budu večiti temelj i snažni izvor duhovne snage za sve pripadnike jevrejskog naroda", navodi se u Vučićevoj čestitki.

On je istakao da su svoje iskreno prijateljstvo Srbi i Jevreji "iskovali u mnogim zajedničkim stradanjima i nevoljama, jačajući da postojano, i zbog toga oba naroda gaje duboku svest o miru kao najvažnijem cilju i najuzvišenijem dobru".

Ministarka pravde čestitala Pesah Jevrejskoj zajdenici u Srbiji

Ministarka pravde Maja Popović čestitala je danas rabinu Isaku Asielu i jevrejskoj zajednici u Srbiji praznik Pesah, saopšteno je iz tog ministarstva.

''Vama i svim pripadnicima jevrejske zajednice čestitam Pesah. Sećajući se događaja oslobođenja Jevreja iz zatočeništva, želim da veliki praznik donese duhovni mir i unese radost u vaša srca, na dobrobit svih ljudi dobre volje. Čestitajući vam praznik, želim mnogo duhovne radosti i dobra”, navodi se u čestitki ministartke Popović. 

Čestitka predsednika Narodne skupštine povodom praznika Pesah

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić uputio je danas čestitku rabinu Isaku Asielu i jevrejskoj zajednici u Srbiji povodom praznika Pesah.

''U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, Vama i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji od srca čestitam veliki praznik Pesah. Istorijsku povezanost naših naroda, iskovanu zajedničkim stradanjima i našim slobodarskim duhom, danas potvrđujemo međusobnim uvažavanjem i zajedničkim težnjama za mir, napredak i saradnju. Uveren sam da ćemo na tim osnovama nastaviti da negujemo prijateljstvo i poverenje, da zajednički gradimo bolju budućnost za našu Srbiju i sve njene građane. Želim Vam da i ove praznične dane provedete u blagostanju, dobrom zdravlju, duhovnom ispunjenju i radosti“, navodi se u Orlićevoj čestitki, saopšteno je iz Narodne skupštine.