6. jul 2023 15:40

Opština Štrpce zamrzava saradnju sa Kosovskom agencijom za privatizaciju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Opština Štrpce zamrzava saradnju sa Kosovskom agencijom za privatizaciju

Foto: Shutterstock.com/Milan Adzic, ilustracija

ŠTRPCE - Opština Štrpce je danas saopštila da je, na čelu sa predsednikom Daliborom Jevtićem, donela odluku o zamrzavanju svake saradnje sa Kosovskom agencijom za privatizaciju (KAP), usled nepoštovanja dogovora od strane te institucije u vezi sa imenovanjem novih članova Upravnog odbora preduzeća "Brezovica".

"U cilju prave i pune transparentnosti i kako bi građani Opštine Štrpce bili upoznati sa istinom, ovim putem ističemo da je Agencija za privatizaciju po direktivi premijera Kosova Aljbina Kurtija, uz direktan uticaj Nenada Rašića, došlo do imenovanja novih članova Upravnog odbora 'Brezovica', tačnije dva člana ispred srpske zajednice, dok je iz redova albanske zajednice jedan od dvojice novih članova stanovnik Južne Mitrovice, iako je jedna od tačaka dogovora bio da svi članovi borda treba da budu stanovnici opštine Štrpce", ističe se u saopštenju opštine na Fejsbuku.

Navodi se da će Opština, kao institucija, dalje postupati po ovom pitanju, analizirajući informacije koje je dobila od građana u vezi sa samim procesom izbora članova UO, usled indicija da je došlo i do falsifikovanja dokumenata od strane pojedinih kandidata, sada članova UO "Brezovica".

"Dodatno, Opština je informisala međunarodne predstavnike sa ovom novom, još jednom u nizu, jednostranom političkom odlukom Vlade Kosova, koja za cilj ima dodatnu destabilizaciju situaciju u opštini Štrpce", piše u saopštenju.

Naglašeno jee da Opština Štrpce ne priznaje, kao i da neće imati nikakvu saradnju sa novim UO "Brezovica", ali da će u potpunosti biti uz radnike i rukovodstvo ovog preduzeća, "baš onako kako je i sam predsednik (opštine) Jevtić to i

obećao u razgovoru sa radnicima decembra 2021. godine".

Iz Opštine su pozvali Agenciju da poništi odluku koja je doneta i, "zarad stabilnosti i dalje saradnje", da se vrati dogovoru postignutom u decembru 2021. godine.