12. jul 2023 14:27

Pokrajinska vlada finansira obnovu ambulante u Savinom Selu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokrajinska vlada finansira obnovu ambulante u Savinom Selu

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD - Pokrajinska vlada izdvojila je 48.6 miliona dinara za obnovu ambulante u Savinom Selu u opštini Vrbas, a novac je usmeren Domu zdravlja "Veljko Vlahović". 

Pokrajinska vlada će finansirati i odmor i oporavak 450 dece iz socijalno ugroženih porodica u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine. 

 

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, za sedmodnevni boravak dece, u nekoliko smena, izdvojeno je oko deset miliona dinara, a sredstva su usmerena Crvenom krstu Vojvodine, rečeno je u saopštenju.

Takođe je navedeno da će deca tokom boravka imati priliku i da pohađaju radionice organizovane u okviru Letnje škole Crvenog krsta, koje će držati mladi volonteri. 

Deca će na radionicama moći da se upoznaju sa principima i vrednostima organizacije Crvenog krsta i nauče osnove pružanja prve pomoći, dok će teme radionica, između ostalog, biti promocija humanih vrednosti, kako se zaštititi od trgovine ljudima, kao i zdravstveno preventivne aktivnosti.

S obzirom na to da su volonteri Crvenog krsta u Vojvodini tokom 2022. godine imali ukupno 512 hiljada volonterskih sati i da su pružili pomoć i podršku za 870 hiljada građana, Pokrajinska vlada donela je rešenje da se za pomoć u obrazovanju i angažovanju volontera izdvoji 1.8 miliona dinara.

U saopštenju je pomenuto i izdvajanje novca za izgradnju magacinskog prostora Biblioteke Matice srpske kojim će se rešiti problem smeštaja publikacija i dobiti moderan objekat po najsavremenijim standardima.